• Fokusirani udarni globinski valovi (FSW)

Fokusirani udarni globinski valovi (FSW)

Predstavljamo vam fokusirane udarne globinske valove, napredno terapijo, ki prinaša številne koristi in učinkovite rezultate, ki jih ne najdete pri tradicionalnih metodah zdravljenja.

Kaj so fokusirani udarni globinski valovi (FSW)?

Fokusirani udarni globinski valovi (FSW) predstavljajo terapevtsko tehniko, ki se uporablja za zdravljenje različnih mišično-skeletnih težav in poškodb. Gre za visoko energijske zvočne valove, usmerjene in osredotočene na specifično prizadeto območje telesa.

Pri FSW terapiji se uporablja poseben naprava, imenovana fokusirana udarna valovna enota. Ta naprava ustvarja kratke, intenzivne zvočne valove, ki se prenašajo skozi kožo in globoko v tkiva. Na prizadetem območju se valovi koncentrirajo in ustvarijo močne, specifične točkovne udarce, kar omogoča ciljano zdravljenje.

Delovanje FSW terapije ima več pozitivnih učinkov na telo. Prvič, izboljšuje pretok krvi v prizadetem območju, kar povečuje dostop kisika in hranil do poškodovanih tkiv ter spodbuja regeneracijo. Drugič, fokusirani udarni globinski valovi razbijejo kalcifikacije in zmanjšajo vnetje na območju, kar lahko olajša bolečino in izboljša gibljivost. Poleg tega FSW spodbuja tudi tvorbo novih krvnih žil in tkiva ter sprošča mišične napetosti.

FSW se uporablja pri različnih stanjih, kot so kronične mišično-skeletne bolečine, tendinitis, plantarni fasciitis, kalcifikacije, zmanjšana gibljivost sklepov in številne druge težave.

Verjamemo v individualen pristop in prilagodljive terapije, zato bo naša ekipa skrbno analizirala vašo težavo in pripravila načrt zdravljenja, ki bo najbolj učinkovit za vaše specifične potrebe.

Ne čakajte na bolečino, obiščite nas. Veselimo se srečanja z vami!