• Fizioterapija

V Jan’s fizioterapija uporabljamo smernice sodobne fizioterapije.

S sodobno fizioterapijo so terapije usmerjene v zgodnje rehabilitacije in s ciljem pacientu povrniti popolno funkcijo in ne zgolj zmanjšati bolečino. V zgodnji akutni fazi z različnimi tehnikami kot so: sklepna mobilizacija, manualna terapija, terapevtske masaže, aktivno in pasivno razgibavanje, apliciranjem specialnih vaj, bownova terapija, ročna limfna drenaža, kineziološki trakovi (kinezio taping) ter zelo pomembnimi sodobnimi aparaturami, kot so Udarni globinski valovi(ESTW), Fokusirani udarni globinski valovi(FSW) in pa Funkcijska magnetna stimulacija (FMS), Strojna limfna drenaža dosegamo odlične rezultate pri vzpostavljanju dobre funkcije mišično-skeletnega sistema.

Poškodbe, ki jih zdravimo v Jan’s fizioterapija:

KRONIČNE BOLEČINE IN DEGENERATVNA STANJA, ki so zelo pogosta. Kaže se kot vnetje sklepnih ovojnic (sinovitis), bolečine v hrbtu, diskus hernija, išias, proturzija diska v ledvenem delu hrbtenice in v vratu, kalcinacije, trn v peti, vnetje rotatorne manšete, teniški komolec, golf komolec, vnetje ahilove tetive, skakalno koleno, ter različne oblike artritisa, obraba kolka, kolena,…

URINSKA INKONTINENCA je nekontrolirano uhajanje urina. Stopnja nekontroliranega uhajanja je pri posameznikih z inkontinenco različna(Stresna urinska inkontinenca, Urgentna urinska inkontinenca, Mešana urinska inkontinenca). Pri zdravljenju urinske inkontinence lahko vplivamo tudi na spolno disfununkcijo pri ženskah in moških. Pri nas za zdravljenje urinske inkontinence uporabljamo aparat, ki s posebno tehnologijo FMS – Funkcionalna Magnetna Stimulacija, povzroča krčenje mišic medeničnega dna brez neprijetnega vstavljanja elektrod. Poleg uporabe aparature vas naučimo kako pravilno aktivirati mišice medeničnega dna, za njihovo krepitev.

POSTOPERATIVNA REHABILITACIJA izvajati se začne že 3 dan po operaciji (po rekonstrukciji križne vezi, operaciji meniskusa, atroskopiji kolena, operaciji ramena, menjavi kolena, kolka, po zlomu in operaciji gležnja in zapestja, kirurškem zdravljenju strgane mišice,…)

PREDOPERATIVNA REHABILITACIJA z njo izboljšamo živčno-mišične povezave, zvečamo mišično maso. Izvedemo treninge mobilnosti in aerobno vadbo. Pacienta oziroma predel obravnave pripravimo na hitrejšo pridobitev funkcije po posegu in s tem skrajšamo čas post operativne
rehabilitacije.

CELOSTNA REHABILITACIJA POŠKODB kjer stremimo v izogib operacijam z fizioterapijo in kinezioterapijo (manjše lezije, delne rupture kolenskih vezi in mišične skupine ramenskega sklepa, poškodbe vezi gležnja, vezi in mišičnih skupin ramenskega sklepa, natrgane mišice oziroma mišične skupine,…)